Átgondolatlan start helyett: be smart!

2021.12.08

Nemsokára itt van 2021 vége, el fognak árasztani mindenkit az ajánlatok bőségesen: 

  • vásárolj most még idei árakon (csak hogy érezd a nyomást), 
  • kezdj el januártól egészségesen élni/enni (nem mintha eddig bárki is visszatartott volna, de január 1. a tuti), 
  • tervezd meg gyermeked jövőjét (mintha eddig nem tetted volna, na de mostantól már igen)!

A marketing nagyon fontos, mi is használjuk....ki az, aki vállalkozóként, cégként nem, de azért a durr bele-megoldások helyett álljatok majd meg kicsit és gondolkozzatok el! Nos, mi a ruhákhoz, diétához, internetelőfizetésekhez nem értünk, de adnánk pár jótanácsot arra az esetre, ha jövőre nyelvtanulásba fognátok.

Tegyétek fel a következő kérdéseket magatoknak, mielőtt 2021-es árakon még idén befizettek valamire: 

  • Azért szeretnél jövőre nyelvet tanulni, mert egy hosszabb utazásra készülsz valahova és nem akarsz csak kézzel-lábbal mutogatni? 
  • Karrierváltásban gondolkozol vagy a mostani munkahelyeden szeretnél jobb fizetést/más területen dolgozni és ezért szaknyelvi ismeretekre van szükséged? 
  • Szeretnél végre filmeket, sorozatokat szinkron nélkül nézni? 
  • Csak hobbinak szánod a nyelvtanulást? 


Semmi más célod nincs csak jól kommunikálni...és majd utána meglátod?Teljesen mindegy melyik vagy, a hangsúly a releváns tartalmon van. 

Sokszor elmondtuk: nem biztos, hogy neked az online órák jók, nem biztos, hogy te csoportban, 6 tizenéves mellett fogsz tudni fejlődni, nem biztos, hogy okvetlenül könyvből/könyv nélkül kell gyakorolnod....

Ha tehát utazás miatt tanulnál, akkor teljesen felesleges business-kurzusra járnod, még akkor is, ha meg akarnak győzni arról, hogy ennek mindig, minden helyzetben van értelme. Nem, nincs.

Ha a karriered vagy munkahelyváltás miatt döntesz egy nyelvi tréning mellett és van már alap nyelvtudásod, akkor ne hagyd bepalizni magad gimnazistáknak való kurzusokkal! Neked nem a tizenévesek témáit kell hallgatnod, hanem olyan tanárral kell készülnöd, akinek van ezen a téren releváns tapasztalata és a TE igényeidre szabja a tanfolyamot, mint egy haute couture ruhát. Ezt tesszük mi is minden egyes tanulónkkal a MAG Nyelvi és Tréningközpontban. 

Ha hobbiból tanulsz vagy épp nyugdíjas vagy és most jött el az idő egy kis szellemi felfrissülésre, akkor ne nyelvvizsgafelkészítőt válassz! Biztos jó a légkör, profi a tanár, de minek nyelvtani teszteket oldogatni és hivatalos leveleket vagy reklamációkat írogatni? Neked pont elég egyszer-kétszer egy héten egy jó tanárral 60 perc, a kedvenc célnyelvi podcastjaid, sorozataid, zenéid hallgatása.

Ezekkel a nyelvelsajátítás első részét, az úgynevezett inputot le is fedjük. Hogy mi legyen az outputtal, azt legközelebbre tartogatom!

(Ezt mindig le fogom írni: a kémiának neked és a tanárod/mentorod/coachod között működnie kell! Mi is és sok más szakember kínálja fel ezért az első órát teljesen ingyenesen, hogy megkíméljünk benneteket és igen, magunkat is kellemetlen helyzetektől. A tanítás, mentorálás, coaching felelősségteljes hivatás, mi is pénzből élünk, de higgyétek el, sokkal cikibb és drágább az ötödik befizetett óra után azt mondani: nem működik.)