Prekoncepciók

2021.07.27

Véget értek a táborok, most jön egy rövid pihenés.

Nem lesz túl sok, de még ez a kicsi is fontos, mert nyárra mi is mutatjuk elég rendesen a kiégés jeleit. (A hőség miatt, meg amúgyis.) Még akkor is, ha ezt első ránézésre senki nem gondolná.)

Egyszer kaptunk egy olyan megjegyzést, hogy ti ezt nem is engedhetitek meg magatoknak, aki fizetős szolgáltatást kínál, az igenis csinálja mindig lelkesen, ebből éltek. 

Ennél jobban csak egy korábbi főnököm által nekem sokat hangoztatott bullshit-"bölcsességét" szerettem jobban, amit napi 14 ledolgozott óra után kaptam mindig dicséretként

Teher alatt nő a pálma! 

Mélyen nem értünk egyet. Ezért igen, kell szünetet tartani, távolabbról is ránézni arra, amit csinálunk. Valami mást (is) kipróbálni, külső segítséget igénybe venni, hogy utána regenerálódva térjünk vissza és ugyanúgy tudjunk erőt, energiát adni azoknak, akik tőlünk várják a megerősítést. Érdekes megfigyelésünk egyébként, hogy a hozzánk fordulók sokszor milyen prekoncepciókkal érkeznek. Velünk szemben. Vicces sztorik tűnnek fel egy-egy kurzusunk közepe felé, amikor elmondják, hogy az első találkozáskor milyennek gondoltak minket és mennyire távol áll ez a valóságtól. Voltunk már

  • nagyon szigorúak,
  • túl engedékenyek,
  • nagyon karótnyeltek,
  • túl lazák,
  • túl fiatalok :D
  • .........

Egyébként mi is beleestünk már az ilyen "csapdákba", de két évtized gyakorlás közben már eljutottunk odáig, hogy abszolút be tudjuk ismerni ezeket és ki merjük mondani: TÉVEDTÜNK.


Egyszer - kb. 16 évvel ezelőtt - egy nyelvvizsgáztatásom alkalmával a folyosón közelítettem a terem felé, ahová beosztottak vizsgáztatótársammal és a mi ajtónk előtt álldogált egy közel két méter magas, nagyon izmos, karjain végig tetovált kopasz fiatalember feltűrt ingujjban. Tanártársam arcán is láttam a meglepettséget, percekig nem is szóltunk egymáshoz semmit, amikor bent lepakoltunk, kitettük a jegyzőkönyveket, előkészítettük a termet. Behívtuk a srácot, aki udvariasan köszönt, leült velünk szemben és bemutatkozott: Dr. X. Y.

Megvan az ugye, amikor a PAX toll megáll a kezedben, levegő kicsit megfagy körülötted és keresed, hol vannak a kandikamerák, mikor ugrik elő valaki, hogy átvertünk benneteket. Elkezdtük a beszélgetést, hallgattuk, hallgattuk a fiatalembert, aki elmesélte, hogy jogász, angol és francia felsőfokú nyelvvizsgája van, a németet igazából nem is akarta megtanulni, de egy céges útja során megismert egy Köln mellett élő hölgyet, akivel alakul a kapcsolata és szeretne vele az anyanyelvén beszélgetni.Végigment a szóbelije, szinte tökéletes eredménnyel. Amikor elköszöntünk tőle, legszívesebben elnézést kértem volna, hogy mennyire gáz volt a viselkedésem. Konkrétan szégyelltem magam.(Sajnos nem tudom, hogy mi lett a sorsa, nagyon remélem, hogy azóta boldogan él és további sikereket könyvelhetett el minden téren.)

Szóval, ha majd Ti is kipihentétek magatokat, várunk Benneteket szeretettel új kurzusainkra, amelyeken már gőzerővel dolgozunk.

Lesznek újak is.

Olyanok, amik eddig nem voltak a palettán.

Adjatok egy prekoncepció-mentes esélyt majd nekik is!


credit: 9gag.com