Top 5 - amiből mi tanultunk 2021-ben

2022.01.01

Reméljük, mindenkinek csodálatosan telt a karácsony és a szilveszter, ilyenkor mindig összegzünk kicsit: milyen volt az év? 

Nekünk tanulásügyileg szuper és most össze is szedtünk pár olyan "cuccot", ami átsegített minket karanténon, kisebb-nagyobb mélypontokon és még profitáltunk is belőlük.

  • The forking tomatoes: csak azt sajnáljuk, hogy nem találtunk rá előbb a csatornájukra. Alapvetően angolul beszélnek a videókban, de a kontrasztív nyelvtanulás egyik iskolapéldája, aminek magyar vonatkozása is van. Nincs 5 kamera, sem fővilágosító és csilli-villi műterem, csak pár lelkes fiatal a világ minden tájáról. 
  • CNN - The good stuff: mert nincs benne semmi vírus, haláleset, gyilkosság....csak aranyos és melengető történetek. 
  • Big think: mert MINDEN van benne olyan ismert és elismert kutatók előadásában és szuper videóanimációkkal, akiket élőben a Yale-en, a Harvardon vagy az MIT-n láthatnánk és hallgathatnánk csak. Pszichológia, űrkutatás, történelem, szociológia... 
  • Domestika: mit ér az élet kreatívkodás, kézműveskedés nélkül? Kiváló kurzusok nyelvtanulással egybekötve (ofkorsz) a kalligráfiától kezdve a rajzoláson át az írásig. Garantált nyugalom és énidő . 
  • Mark T. Hoffmann: morbid, de imádjuk a témákat, amikről beszél. Ki ne szeretne titkosszolgálati insider-infókat hallani és tudni, miről lehet könnyen felismerni a pszichopatákat például a cégek élén?