Pupkay András

Győr

Maschler Ágival egy napfényes októberi reggelen találkoztam egy hozzám hasonló "nyelvzsenikből" álló csoport tagjaként. Ő volt a tanárnő. Az egyik. És nekiláttunk a németórának. Játékos, feladatok következtek minden jelenlevő bevonásával. Megszólaltunk. Igazi hamisítatlan zavar, és tétova nyökögés hangzott el a nyelvtani szabályok, a választékos szókincs és a helyes kiejtés teljes zárójelbe tételével. Ági pedig hallgatta. Sőt! Bíztatott bennünket. Nem vágott közbe, hogy ott bizony egy névelő nem passzolt. Tényleg nem passzolt. Semmi. Semmivel. De beszéltünk! Németül! Talán életünkben először. A tábla pedig nemcsak szavakkal telt meg, hanem kész szófordulatokkal. Olyan könnyedén használható sablonokkal, amik használatával nagyon sok mindent egyszerűen el lehetett mondani. Gyakorolni kellett. Beszélni. Ági bejött és beszélgettünk. Megkérdezte mi újság. Mi meg elmondtuk. Mi sem természetesebb. Akár egy kocsmában. Persze németül. Persze döcögősen. De sikerült! Értettük egymást. Később Ági bedobott olyan témákat, amik megosztották a csapatot. Ahány ember, annyiféle vélemény. Csetepaté kerekedett. Mondta a magáét mindenki. Győzködtük egymást, cáfoltunk, érveltünk, ami a csövön kifért. Kaptuk hozzá folyamatosan az eszközöket. Olyan volt, mint egy talk-show.

A végén már egészen választékosan tudtunk véleményt mondani a legkülönbözőbb kérdésekben. Megtanultunk szeretni, utálni, rajongani, megvetni, kioktatni, kérdezni, tagadni és még rengeteg mindent, hiszen ezek kellettek ahhoz, hogy mondhassuk a magunkét, oszthassuk az észt. Mert erről szól az egész!

És a nyelvvizsgán is csak ez volt a feladat. Sima ügy volt.

Ezzel bizonyítást nyert, hogy igenis képes vagyok megtanulni egy idegen nyelvet, sőt még élvezem is. A németet napi szinten használom, és mellette hobbiként csiszolgatom az angolt. Rengeteg élményt, önbizalmat és hasznot hozott a nyelvtanulás.

Mindenkinek ajánlom, hogy felejtse el a pluszkvamperfekt konjunktívokat, meg hasonlókat és adjon egy esélyt Ági és kollégái egyszerű, játékos módszereinek. Nálam működött! 

Horváth Róza

Kisbodak

A német nyelv számomra egy mumus volt, mióta elkezdtem tanulni. Több nyelviskolát kipróbáltam, de egyik sem ért fel azzal, amit itt kaptam, . Fokozatosan kezdtem megszeretni a nyelvet, a nyelvtanulást és egyre nagyobb motivációm lett. A célom az volt, hogy még érettségi előtt, márciusban levizsgázzak. Egyre többet tudtam tanulni, írtam a leveleket, amit kijavítottak és megbeszéltük a hibáinkat. Az órákon csak németül beszéltünk, ilyet addig sehol nem tapasztaltam. Márciusban sikeresen középfokúztam. Jól éreztem magam, amikor tanultam és láttam magamon a fejlődést. A sikerem, az eddig elért eredményem pedig azt mutatja, hogy ha én képes vagyok rá, akkor bárki. És nem álltam meg, további célok merültek fel az életemben, ezért most a MAG felsőfokú csoportjába járok.

Vajai Krisztina 

Győr

Életemben először és ki merem jelenteni, hogy azóta sem (pedig sokfelé tanultam) vettem részt egy ilyen kommunikáció központú a mindennapi életben használatos nyelvi eszközök fejlesztésére szolgáló csoportos nyelvtanfolyamon. Ahol nagy meglepetésemre örömömet leltem a tanulásban, csoporttársaimmal segítettük egymást egy teljesen elfogadó légkörben, vidám hangulatban. Őszinte szeretettel és csodálattal tekintek Ágira, és nagyon jó szívvel csak ajánlani tudom minden nyelvet tanulni vágyó embertársamnak tanfolyamaikat!

Hálásan köszönöm !

Hajnal Kitti

Győr

Nagyon szerettem a csoporba járni. Nekem mindig nehezen ment az idegennyelv...Olyan "tyúk és a zongora esete :))

De a csoport segítségével végre elkezdtem felszabadulni és fejlődni! Itt nem kell szégyellned, ha valamit nem tudsz. Segítenek! Csak kérdezz!

Nálam 10 pont! Köszönök Mindent!

Seres Andrea

Győr

Ez nem egy hagyományos nyelvóra: annál sokkal több! A nyelvtanulás mellett önismereti tréning is. Plusz élményekkel, kapcsolatokkal, ismeretekkel leszünk gazdagabbak: minden óra egyedi és különleges.

Laposa Tibor

Győr

Szívesen ajánlom Ágiékat mindenkinek, aki örömöt adó, magabiztos nyelvtudásra vágyik! Én 56 évesen tettem le a B2 német nyelvvizsgát. Rengeteg nyelvtan, Lückentext, Hörverstehen ami a vizsgához kellett, de az órákon alig volt beszélgetés. Nyelvvizsgával a kezemben is mindig bennem volt a félsz, hogy jól mondom-e, a névelő jó-e, a szórend rendben van-e? És ekkor megtaláltam Ágiékat! Beszédközpontú, jól felépített óráin élmény volt minden perc! Beszélgettünk, élményeket meséltünk, véleményt cseréltünk persze németül. Mondhatnám viccesen, hogy itt még a némák is megszólaltak! Hibáztunk néha? Persze, de úgy javított ki, hogy még az is élmény volt, mert szinte észre sem vettük, de megjegyeztük Fantasztikusan jó a módszere, itt tényleg "megvilágosodtam"! Aki magabiztos nyelvtudásra vágyik, annak itt a helye!

A tanár szétosztja tudását szeretetét. Ha jól csinálja, még évtizedek múlva is visszakap belőle, mint én is. Nagyon hálás vagyok érte. Ági, te olyan tanár lettél, aki szakmailag, emberileg a legjobb tradíciókat folytatja. Képes és akar fejlődni, újítani, tesz érte. Nem kis áldozatok árán szerez még több tudást. Ági, nagyon büszke vagyok rád. További sok sikert kivánok ezen a nehéz, de gyönyörű pályán.  (Kovács Zsóka Tanárnő, Győr)