Ha az iskolára gondolunk, az egyentankönyvekből való tanulásra vagy a tantermi nyelvórákra, nos, van egy kép előttünk. A MAG Nyelvi és Tréningközpont nem ez. Para helyett bátorság, hibáktól való félelem helyett nyugalom, beletörődés és legyintés helyett lelkesedés. És milyenek vagyunk még? 

Ismerd meg a MAG csapatát!

Mi, a MAG trénerei évtizedek óta támogatunk hozzád hasonló útkeresőket, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki magukból a nyelvtanulás és a személyes fejlődésük során. Szeretjük és lelkesen gyakoroljuk hivatásunkat, folyamatosan tanulunk mi magunk is. Lényeges számunkra, hogy az évek során megszerzett tudásunkat és tapasztalatunkat a hozzánk fordulók igényeihez igazítva vessük be rendszeresen fejlődő módszertani eszköztárunk segítségével. Elvünk, hogy 

AZT KAPOD, AMI MIATT HOZZÁNK JÖTTÉL. 

Olyan tanulási folyamatban veszel rész, amely segít a célod felé vezető úton. MASCHLER ÁGNES

Nyelvvizsgáztató nyelvtanár, mentálhigiénés szakember, pszichodramatista

Ági a MAG megálmodója, vezető nyelvtanára. Ért ahhoz, hogy a nyelvtanulásba fektetett munka örömmel töltsön el és elérd célod, legyen az bárhol. Kitartó és megbízható edző, aki elfogad, mindvégig melletted áll és tudja, hogyan lendítsen át az előtted álló gátakon.

"1997 óta tanítok, nyelvvizsgáztatok, de a tanulást sosem hagytam abba. Gimi után au-pair voltam Giessenben, majd Szeged után Bochumban jártam egyetemre, ahol interkulturális tanulmányokból diplomáztam, de legtöbbet mégis az egyetemi kollégium konyhájában tanultam az emberekről, ahol intenzív beszélgetéseink során esténként legalább tíz nemzet fiataljaival váltottuk meg a világot. A TF-en mentálhigiénét és pszichodrámát tanultam, pár évvel ezelőtt a bécsi egyetemen egy fantasztikus módszert, hogy hogyan tudom a pszichodrámát és az improvizációs technikákat a te (nyelv)tanulási folyamatod szolgálatába állítani. A saját élményeink, feladataink, életünk történetei érdekesebbek a nyelvkönyveknél, ezért ez utóbbit mi ritkán használjuk. A kapcsolat a lényeg, a kapcsolódás módja más emberekhez, témákhoz, kultúrákhoz...  Hiszem, hogy mindenki képes új nyelveken megszólalni. Érdekelnek az emberek, életü(n)k szerepei és a köztü(n)k működő kommunikáció minden formája.  Egyfolytában új utakat keresek, szeretem a kihívásokat és nem ismerem a lehetetlent. Kimozdítom tanítványaimat a komfortzónájukból, hiszen valódi fejlődés csak ott történhet. Sok tanár kollégával dolgozom együtt, egymás módszer-, és eszköztárát gondoljuk újra, megbeszélünk eseteket, inspirálódunk. Bízom benne, hogy ez az életszemléletem valamelyest kurzusaim résztvevőire is átragad. A tanulás örömteli munka, főleg, ha közben egy új nyelven gondolkozhatunk, kapcsolódhatunk másokhoz. Remélem, hogy tanítványaim is ki mernek lépni a kényelemből a sablonokon túlra. Hivatásom az egyik hobbim és egyben legnagyobb szenvedélyem.

A munkám gyümölcseit édesanyám emlékének ajánlom."


MÉSZÁROS ÁGNES

A life-long-learning odaadó híve

Legszívesebben újrakezdőkkel foglalkozom. Hogy miért? Mert magam is az vagyok.

Újratervezés, vagyis "die Route wird neu berechnet"...ha ezt halljuk, egyből az ugrik be, hogy rossz irányba haladunk. Szerintem nem. Csak lehetséges, hogy van jobb út is a célunkhoz. Én is terveztem már újra: sok mindent, sokszor. Több mint 20 év nyelvtanítás alatt például a módszereimet (és ezeken azóta is folyamatosan dolgozom), németországi tanulmányaim és életem során a nyelvhez, a német kultúrához való hozzáállásomat és igen, mindeközben a szakmai pályafutásomat is. A kommunikáció, az előadóművészet és a retorika iránti lekesedésem 10 éves korom óta töretlen. Nyelvtanári diplomám után egyenes út vezetett az akkor még Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola pr szakértő képzésére, végül az ELTE beszédtréner-beszédszakértő szakirányára. Mondhatnánk azt is, hogy az én GPS-em jó messze vitt a tanári pályától, de nem, sőt! 

Így vált teljessé, hiszen nem csak a német nyelvet és annak szeretetét adom át azoknak, akik engem választanak kísérőként, hanem mindazt, amitől egy beszéd, egy prezentáció, a TE kiállásod újra kerek egész lesz. Szeretek olyan emberekkel foglalkozni, akik valahol elakadtak, valamikor megromlott a viszonyuk a német nyelvvel. Szerintem újra össze tudlak hozni benneteket és ki tudja? Lehet, hogy közben új, eddig járatlan utakat fedezel fel. Légy újrakezdő újraTErvező!


Dr. Murvai-Kissné Bodnár Mária

Német nyelvtanár

Mária tapasztalt valamennyi korosztály tanításában. Tájékozott a nyelvvizsgák terén, általa magabiztos nyelvtudáshoz jutsz.

"Közel 20 éves nyelvtanári pályám során számos nyelvi kurzust vezettem, a célom azonban mindben közös volt: nyelvhasználókat képezni, akik magabiztosan beszélik a nyelvet. Ebben tudok és szeretnék segíteni mindenkinek. Tudom, hogy kellenek mérföldkövek az életben és fontos a nyelvvizsgák megszerzése is, hogy tovább léphessünk tanulmányainkban és az élet más területein, ezért szívesen vezetek B2 középfokúra felkészítő kurzusokat. Ha velem tartasz, felkészítlek az ÖSD, Origó, BME, Euroexam és más nyelvvizsgákra. Tanítottam általános iskolásoktól kezdve, felnőttekig minden korosztályt, így jól megtalálom a közös hangot mindenkivel! 3 évet éltem nyelvterületen, Ausztriában és Németországban is, aminek köszönhetően még jobban elmélyült német nyelvtudásom és a rálátásom a világ dolgaira. A tanítás mellett dolgoztam idegenvezetőként is, ezt a tapasztalatomat a kommunikációs készségfejlesztésben tudom igazán felhasználni."

Simon Dia

Német nyelvtanár

Diával a kreatív alkotó német nyelvű kurzusokon találkozhattok, ahol is megismerkedhettek többek között a festészettel, és a torta készítés rejtelmeivel is német nyelven

"Simon Diána vagyok, 2003-ban végeztem a Nyugat Magyarországi Egyetem német nyelv és irodalom műveltségterületén, és ezzel párhuzamosan a Debreceni Egyetem német-magyar fordítói oklevelét is megszereztem. Akkor valahogy egy nap nem is 24 órából állt .

Eddigi pályafutásom alatt tanítottam nyelviskolában, voltam kéttannyelvű osztály osztálytanítója, majd 2012-től egy német multicég nyelvi trénereként tevékenykedtem, ahol német és magyar, mint idegennyelv kurzusokat tartottam, valamint a kurzusok minőségbiztosításában vettem részt és szaknyelvi anyagokat fejlesztettünk. 2013-ban jelent meg a Szóbeszéd c. magyar nyelvkönyv külföldiek számára, a Klett Kiadó gondozásában nyelvvizsgáztató . Ez idő alatt mélyedtem el a vizuális kommunikáció rejtelmeiben is, amit Németországban sajátítottam el.

Évek a óta a festés és a sütés hobbiknak hódolok. A 2020-as év bizonyára sokatok életét felforgatta, köztük az enyémet is. Elhatároztam, hogy a MAG Nyelvi és Tréningközpont csapatának tagjaként folytatom ténykedéseimet, ahol lehetőségem van a mindeddig megszerzett tapasztalatok, kompetenciák és a hobbijaim ötvözésével workshopokat és tanfolyamokat tartani. Nagyon szeretek gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt közösen alkotni, fejlődni, egymástól tanulni. Hálás vagyok, hogy itt lehetek, és Veletek együtt alkothatunk és fejlődhetünk tovább."


Bejó Dávid

Nyelvész

Dávid a szavak embere, és meggyőződése, nincs reménytelen eset! Tarts vele egy izgalmas nyelvi kalandon, és beszélni fogsz németül, angolul, olaszul, franciául, portugálul, spanyolul!

"Bejó Dávid, 40 éves nyelvész vagyok. Budapesten születtem, majd 5 hónapos koromtól 33 éves koromig Németországban éltem a Ruhr vidéken. Otthon csak magyarul beszéltünk, az iskolában persze németül.

10 évesen kezdtem tanulni angolt a gimnáziumban, 11 évesen magamat tanítottam meg olvasni és írni magyarul, 12 évesen kezdtem tanulni a latint, 14 évesen a franciát, majd 20 évesen a bochumi egyetemen kezdtem el olasz-portugál-nyelvészeti tanulmányaimat.

Spanyolul soha nem tanultam, de megtanultam a kontrasztív nyelvtanulás trükkjének köszönhetően. Az iskolában pl. angolból bukásra álltam, mégis én beszéltem a legfolyékonyabban a nyelvet, mert amikor 14 évesen leszálltunk Anyuékkal New Yorkban, Apu közölte, hogy: "Fiam, minekünk csak orosz volt az iskolában, úgyhogy Neked kell intézned most 4 héten keresztül a kocsi bérléstől a szállodafoglalásig mindent!"

Tapasztalatomból, és nyelvészként tudom, hogy először beszélni kell megtanulni, és majd csak utána jöhet az elmélet. Az idegen nyelv elsajátítása szerintem 90%-ban pszichológia. 16 éve tanítok nyelvet, és eddig mindig igazam lett. Nincs reménytelen eset! Tarts velem kurzusaimon és ha elhatározod magad, beszélni fogsz németül, angolul, olaszul, franciául, portugálul, spanyolul!"


Bokros Balázs

Történész, kommunikációs szakember

"Bokros Balázsnak hívnak, közel húsz éve középiskolai tanárként dolgozom. Szakirányom a történelem, a digitális médiakommunikáció, de több, mint tíz éve foglalkozom sportedzők kommunikációs-pedagógiai-pszichológiai képzésével is. Pályám során számtalan tanulóval találkoztam, akik kommunikációs nehézségeik, gyakorlatlanságuk miatt mélyen képességeik alatt teljesítettek. Iskolarendszerünk sajnos nem minden esetben felel meg az ezirányú felkészítés feltételeinek. A tanulók az óvoda és az általános iskola kreativitást igénylő évei után fokozatosan elveszítik ezirányú készségeiket, magabiztosságukat és valljuk be, a tanárok is sokszor megelégednek a "bemagolt vázlat" visszaadásával. Ennek megfigyelhető eredménye: visszaszoruló szókincs, önálló gondolatok megfogalmazásának hiánya, érdektelenség, gyors információvesztés, motiválatlanság és még sorolhatnám.

Célom, hogy foglalkozásainkkal visszahozzuk ezeket az elfeledett, szüneteltetett, de még élő képességeket, készségeket, hogy hallgatóink a tanuláson kívül a mindennapokban is sikeres, nyelvünket élő, érthető módon használó, a munkaerőpiacon valós potenciállal rendelkező fiatalok legyenek.

Kis csoportos (4-6 fő) tréningemen várom azokat a középiskolás, vagy a felsőoktatásban résztvevő, oda készülő fiatalokat, akik már szembesültek hasonló problémákkal és elhiszik: képességeik ennél többet tesznek lehetővé! Alkalmainkon igény szerint, célzottan foglalkozunk egy-egy problémásnak tűnő helyzet megoldásával a legegyszerűbbtől a bonyolultabbakig, egy egyszerű esszéírástól a diplomamunkáig, a ppt-től a szaktudományos előadásig."

Dózsa Krisztina

Szakértő, tanácsadó

Kriszta stílustanácsadó és fotográfus. Segíteni tudok neked, ha szeretnéd jobban megismerni önmagadat, szeretnéd megtalálni a stílusodat, a színeidet, az alkatodhoz legjobban illő öltözéket.

"Sosem adatik meg másodszor, hogy első benyomást kelts." - mondta bölcsen Coco Chanel francia divattervező.

Dózsa Kriszta vagyok, stílustanácsadó és fotográfus. Az élethosszig tartó tanulás híveként először a szegedi József Attila Tudományegyetemen és Klagenfurtban, később New Yorkban majd a budapesti Külker Nemzetközi kommunikáció szakán szívtam magamba a tudást. Korábbi életem során nyelvtanárként majd 20 évig marketingközgazdászként is mindig elkísért az öltözködés és a stílus, mert mind az üzleti-, mind a magánéletben nagy jelentőséggel bír a nonverbális kommunikáció, a viselkedéskultúra, a megjelenés, amely attól lesz hiteles, ha őszinte, önismereten alapul, szerves egységet képez és ötvöződik benne a külső és a belső harmónia.

Segíteni tudok neked, ha szeretnéd jobban megismerni önmagadat, szeretnéd megtalálni a stílusodat, a színeidet, az alkatodhoz legjobban illő öltözéket. Akkor is, ha éppen állást keresel, munkahelyet váltasz és másfajta ruhákra lesz szükséged, vagy a vállalkozásodban szeretnél előnyösen megjelenni, egy saját stílust kialakítani, továbbá azoknak a cégeknek, ahol számít az arculat, az egységes megjelenés és fontos a jó benyomás. Segítek a megfelelő, alkalomhoz, céghez illő üzleti öltözékek kiválasztásában, a dress code-ok dekódolásában, ezenkívül ötleteket kaphatsz tőlem az állásinterjúra történő felkészülésben is. Mindez fotózással is kombinálható. Látogasd meg a honlapomat további információkért és képekért: www.dozsakriszta.hu

Az évek alatt bennem összegyűlt tudás és tapasztalat alapján azt vallom, hogy mindenki lehet fotogén és mindenkiből ki lehet hozni a maximumot, ha kellően nyitott rá. Örülök, ha velem tartasz.